Diest krijgt twee fietsstraten

DIEST – Op maandag 17 december 2018 krijgt Diest twee fietsstraten: de Demerstraat en de Vissersstraat. Het proefproject loopt tot en met 30 juni 2019 en na evaluatie wordt bekeken of deze verkeerssituatie definitief wijzigt.

Diest voert de eerste twee fietsstraten op haar grondgebied in. De Demerstraat en de Visserstraat worden zo ingericht dat de fietser er de hoofdgebruiker is. Auto’s en andere motorvoertuigen mogen er niet sneller dan 30 km per uur en mogen de fietsers niet inhalen. De fietsen mogen vanaf 17 december in deze fietsstraten in beide richtingen rijden en de helft van de straat gebruiken (de rechter kant van hun rijrichting).
Controle
Onderzoek wijst uit dat de invoering van de fietsstraat leidt tot een opvallende stijging van het aantal fietsers en een daling van het aantal auto’s in die zone. Daarom zal de politiezone Demerdal op regelmatige tijdstippen controles uitvoeren.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!