Jan Laurys stopt na 18 jaar met actieve politiek

In zijn afscheidswoord aan de pers laat Jan Laurys weten dat hij op 3 januari zijn mandaat als gemeenteraadslid niet zal opnemen. Celal Ohran zal als eerste opvolger in zijn plaats de eed afleggen.

Na 15 jaar Vlaams Parlement en 18 jaar gemeenteraad waarvan 12 jaar als burgemeester stopt huidig burgemeester Jan Laurys  volledig met de actieve politiek. Bij de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen was hij als lijstduwer van de DDS lijst verkozen met 954 voorkeurstemmen.

“Het lijkt me niet goed om na 12 jaar intensief het bestuur van de stad geleid te hebben, nu als gemeenteraadslid te zetelen”, zegt hij in zijn slotwoord voor de pers. “Ik wil iedereen bedanken voor de samenwerking al die jaren en wens de nieuwe ploeg alle succes toe om van Diest een nog mooiere en leukere stad te maken.” Als besluit gaf Jan  Laurys nog mee dat ze op zijn steun en ervaring kunnen blijven rekenen indien nodig.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!