Eindelijk erkenning voor The Scabs

Op donderdag 7 februari 2019 ontvingen de Diestse rockers tijdens  de MIA’s een Lifetime Achievement Award voor hun 40-jarige carrière. The Scabs krijgen daarmee eindelijk de erkenning die ze verdienen.

Het verhaal van de Scabs, ook wel de Vlaamse Rolling Stones genoemd, begon in Diest eind jaren 70. Maar zanger Guy Swinnen moest geduld oefenen tot 1983 op de grote doorbraak, toen het mini-album  ‘Here’s to You Gang’ met daarop het nummer Matchbox Car, wordt uitbracht. Na hun split in 1996 was het tien jaar stil, tot de band in 2007 een reünie hield met drie uitverkochte concerten in de AB Brussel.

Hun theatertoer brengt hen op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019 naar Den Amer, maar die twee concerten zijn volledig uitverkocht. Gelukkig draaien we op EXPRESfm heel frequent hun bekende maar ook minder bekende nummers.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!