Jeffrey Excelmans: “Passie voor Taekwondo doorgeven”

Taekwondoschool Keumgang uit Diest behaalde op het Belgisch Kampioenschap Taekwondo zijn beste resultaten op een BK sinds het ontstaan in 1989. Het sleepte maar liefst 12 titels in de wacht, geen enkele taekwondoclub deed beter tijdens afgelopen editie en mocht meer keer plaatsnemen op het hoogste schavot.

“Dat is geen toeval want de kinderen bereiden zich altijd heel goed voor”, zegt jeugdtrainer Jeffrey Excelmans.  “Vanaf 4 jaar kunnen ze bij ons al starten en doorstromen naar de categorie -12 jarigen. Nadien proberen we ze warm te maken voor wedstrijden.”

Luister naar het interview met Jeffrey Excelmans en verneem hoe Keumgang  de jonge kampioenen leert omgaan met winst of verlies en zijn passie voor taekwondo wil doorgeven naar de volgende generatie.

 

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!