Diestse vrouwendag 2019

Zondag 10 maart van 13.30 u. tot 17.30 u. wordt het bezoekerscentrum Webbekoms Broek een trefpunt voor ontmoeting, uitwisseling en gezelligheid rond allerlei activiteiten georganiseerd door en voor vrouwen. We hadden een gesprek over de Diestse vrouwendag met schepen van diversiteit Monique De Dobbeleer.

Gisteren vrijdag was internationale vrouwendag en zondag 10 maart doen de vrouwen uit onze regio dat nog eens over op de Diestse vrouwendag. Dan ontmoeten niet alleen vrouwen elkaar in Diest, het zullen ook vrouwen zijn met diverse achtergrond en cultuur. En dat is geen toeval.
“Vanuit de cel diversiteit slagen we er in om heel goede contacten op te bouwen met deze groep van mensen die in Diest aanwezig is”, zegt Monique De Dobbeleer, schepen van Diversiteit die deze bevoegdheid heeft sinds het nieuwe gemeentebestuur.

Diestse vrouwen gaan praten over vrouwen maar ook over het milieu, een uiterst actueel thema. “Vrouwen hebben van nature een zorgende rol in onze samenleving. Dat merk je ook aan de thema’s die we jaarlijks behandelen tijdens de vrouwendag. Met leuke workshops en initiatieven die inzoomen op diversiteit en  duurzaamheid wordt het zeker een leuke dag,” vertelt Monique.

Programma:

  • Vanaf 13u30 onthaal met koffie, thee en Turkse zoetigheden
  • Van 14u30 tot 15u30 workshops: koken met restjes –  creatieve workshops met herbruikbare materialen
  • Van 15u45 tot 16u30: kennismaking met enkele Diestse initiatieven: Repair café – de kringloopwinkel – milieudienst  – De buurderij “De Pit”
  • Van 16u30 tot 17u30: receptie met multiculturele muziekoptredens

De inkom is gratis en er is kinderopvang voorzien. “Ook mannen zijn evenzeer welkom om te kijken hoe de vrouwen op een prettige manier de dag kunnen doorbrengen”, besluit de schepen voor diversiteit.

Beluister hier het interview over vrouwendag 2019 met Monique De Dobbeleer.

 

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!