KFC Diest stelt shortlist kandidaat-trainers op

KFC Diest heeft een shortlist klaar van kandidaten die kans maken om volgend seizoen T1 te worden.  Die plaats kwam vacant na het ontslag van Carlo Lavigne begin deze week.  “We zijn in gesprek met een aantal kandidaten. Herwig Van Sweevelt, tot het einde van het seizoen trainer, zal daarbij geconsulteerd worden”, zegt voorzitter Benny Reynders.

“Voor de buitenwered kwam het ontslag van trainer Carlo Lavigne misschien als er verrassing, maar intern bij het kernbestuur was dat minder het geval. “In het verleden waren er als eens interne incidentjes. De opeenstapeling daarvan, een aantal mindere wedstrijden en het feit dat de spelersgroep minder begeesterd was, hebben geleid tot het ontslag van de T1”, vertelt voorzitter Benny Reynders aan EXPRESfm Diest.

Short list

Als je een dergelijke beslissing neemt, moet je een plan B hebben. En dat hadden ze bij KFC Diest. “Herwig Van Sweevelt kent het huis heel goed. Het was dan ook een geschenk uit de hemel toen hij als T2 opstapte bij Averbode-Okselaar. Hij heeft ongelooflijk veel kwaliteiten waaronder een gewaardeerde kennis van trainingsmethodieken. Herwig is vaak onderschat geweest, maar is voor ons de juiste man op de  juiste plaats”, motiveert Reynders.

Het bestuur van KFC Diest is in gesprek met kandidaat-trainers. De shortlist is intussen opgesteld want Herwig blijft maar T1 tot het einde van het seizoen. “Dat is zo  met hem doorgesproken, maar Herwig zal nauw betrokken blijven bij de uitbouw van de club en zal geconsulteerd worden als straks de naam van de nieuwe T1 bekend wordt.”

Gaan voor de titel

Intussen blijft de ambitie van de Warandejongers ongewijzigd: gaan voor de titel!

“Het zal bibberen worden tot het einde van het seizoen. Maar we gaan ervoor want intrisiek hebben we de kwaliteit ervoor”, besluit voorzitter Benny Reynders.

⇒Luister hier voor het interview met voorzitter Benny Reynders van KFC Diest.

foto credits: https://www.facebook.com/Kfc-Diest-1456354331260573/

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!