Populaire eendjeswedstrijd komt terug

De Lions Club organiseert op zondag 23 juni 2019 een tweede eendjeskoers op de Demer. De eendjes – nu in drie kleuren: blauw, geel en rood – worden gelost om 15 uur in de Demerstraat. Wiens eendje als eerste op de Kaai aankomt, wordt eigenaar van een Volvo V40 geschonken door garage Rutten.

“De Diestenaars hebben de heel positieve sfeer van onze eerste eendjeswedstrijd in 2016 onthouden en zijn terug fier op hun stad”, zegt Benoît De Ceunynck van de organiserende Lions Club. Drie jaar geleden ter gelegenheid van de opening van de Demer door Diest werden 12.228 eendjes te water gelaten en het is de ambitie van de Lions club om evengoed te doen als in 2016.

Er zullen dit jaar niet alleen gele maar ook rode en blauwe eendjes verkocht worden. “Deze eendjesfamilie is een knipoog naar de kleuren van de vlag van Colombia, het thema dit jaar van Supermercado, het zuiders stadsfestival met braderie dat hetzelfde weekend doorgaat”.

De verkoop van de eendjes start op 31 maart 2019 tijdens de Ladies City Deluxe, maar zijn ook te koop bij 80 handelszaken in Diest.  Weldra gaat ook de website www.eendjeswedstrijd.be on-line waar de eendjes kunnen geregistreerd worden. De opbrengst van de verkoop gaat naar de Vzw’s Bremberg en Martine Van Camp.

Volvo V40

De eigenaar van het geregistreerde eendje dat als eerste de Kaai bereikt, ontvangt een nieuwe Volvo V40, geschonken door garage Rutten uit Diest (waarde 26.260 euro, de BTW neemt de Lions Club ten laste).  “De winnaar van de editie in 2016 kocht een week voor het event twee eendjes, iedereen maakt kans op die hoofdprijs of een elektrische fiets,” besluit Benôit.

Luister zondagochtend (8-9 u.) en middag (11-12 u.) naar EXPRESfm. Benoît van de Lions club Diest komt meer info geven over de tweede editie van de eendjeswedstrijd.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!