Ambitieus project moet KFC Diest in 1e amateurklasse brengen

Voetbalclub KFC Diest heeft moeilijke jaren achter de rug, een faillissement kon maar nipt vermeden worden. “De laatste jaren was het meer zwart dan wit, de kleur van de hoop”, zei voorzitter Benny Reynders verwijzend naar de clubkleuren bij de voorstelling van de nieuwe organisatie-structuur en het project D25-All4one. Maar nieuwe dames en heren in de raad van bestuur en dagelijks bestuur gaan hun schouders onder de club zetten. “Met veel enthousiasme gaan we de club tegen 2025 terugbrengen naar de afdeling waar KFC Diest thuishoort:  dat is 1e amateur”, sprak de voorzitter duidelijk.

Alle Diestenaars moeten terug met fierheid naar hun club komen kijken. 

De jeugd krijgt absolute prioriteit in de nieuwe organisatie. Er komt een betere samenwerking tussen ouders, bestuur en andere voetbalclubs. Reynders vindt dat het tijd wordt om te handelen. Het eerste wapenfeit zullen de renovatiewerken aan het terrein Berkenhof worden, die moeten klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen. KFC Diest wil het aantal jeugdspelers optrekken naar minstens 350.  Op termijn denkt men aan een kunstgras-veld om de jeugd nog meer faciliteiten te geven.

Drie keer promoveren

Een andere uitdaging van de Warandejongens wordt het project “D25: Dromen Durven Doen”. In een tijdspanne van zes jaar moet KFC Diest drie keer stijgen en terug een plaats bemachtigen in eerste amateur. Samen sterk zoals meer dan 50 jaar geleden in de hoogdagen van Diest, klinkt het bij het bestuur.  “We hebben ons vooral gespiegeld aan het model van Thes. Met een stad zoals Diest en de mogelijkheden die we hier hebben qua supporters, stadion en sponsors moeten we een model kunnen schrijven dat zeker die terugkeer naar een minimum niveau van 1e amateur in de toekomst moet mogelijk maken”, zegt Tim Clynen van het bestuur.

Nieuw sponsormodel

Om die doelstelling te halen zijn grote budgetten nodig. Een verblijf in 1e provinciale kan je nog redden met 350.000 euro, maar wie spreekt van 1e amateur moet al gauw een budget van 1 miljoen euro veil hebben. Daarom zal de marketingafdeling een nieuw sponsormodel uitwerken. “Met onze huidige sponsors gaan we een soort netwerking proberen te realiseren om dat segment uit te bouwen tot een niveau waarmee we al 1/3 van het budget kunnen realiseren. Door de groei van het aantal supporters en de inkomsten uit de kantine – die zopas volledig geherstructureerd werd –  moeten we het volledig budget nodig om in 1e amateurklasse te geraken, zien te verwezenlijken.”

Het enthousiasme is er terug, dank zij het nieuwe bestuur. De ambitie en de wil om te stijgen en de jeugd verder uit te bouwen, zullen de club een extra elan geven. KFC Diest is er klaar voor!

Meer weten over dit ambitieuze project en de toekomst van KFC Diest? Luister dan  naar EXPRESfm (103.9 MHz), de stadsradio voor Diest en deelgemeenten, waar Tim Clynen alles haarfijn komt uitleggen. Interview op zaterdag 12-13 u. en 17-18 u.

 

 

 

Delen:

Eén gedachte over “Ambitieus project moet KFC Diest in 1e amateurklasse brengen

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!