46e internationale carnavalstoet door Diest

Zondag 7 april trekt de 46e internationale carnavalstoet door de straten van Diest, onder leiding van prins Rudi. “Hij doet dat schitterend”, zegt voorzitter Niko Tuerlinckx van Tielebuis. “Dit jaar kunnen we letterlijk zeggen dat we met Rudi Boon een grote prins hebben, hij is bijna dubbel zo groot als ik.”

“Buiten een paar kleinigheden, is de carnavalswagen van de Gilde van Tielebuis volledig in orde”, zegt voorzitter Niko Tuerlinckx. Samen met de andere Diestse carnavalisten leeft hij echt naar zondag toe, het hoogtepunt van het carnavalsseizoen voor iedereen die van nabij betrokken is bij de Gilde Van Tielebluis. Voor de 46e keer organiseert Tielebuis de stoet door het centrum. Diest heeft daarmee een van de oudste stoeten van de regio . Ook dit jaar zijn er weer delegaties uit Nederland en Duitsland. Maar ook veel  (café)groepen uit Diest zelf:  café de Zwaan, de Garage (pinteliers), De Oranjevrienden.

De stoet van zondag is de laatste etappe van een geweldig en geslaagd seizoen met als voorlopige hoogtepunten de popverbranding en zotte nacht van Diest.  Of Niko spijt heeft dat het zondag gedaan is.  “Gedaan is het nooit”, zegt hij, “we werken een gans jaar en ook al doen we dan geen bals en optochten meer, we blijven activiteiten organiseren om geld in het laatje te krijgen.”

Toeschouwers moeten niet ongerust zijn dat ze vol confetti huiswaarts keren, want er mag geen confetti gestrooid worden dit jaar. “Bij carnaval hoort nu eenmaal confetti, maar ik begrijp de beslissing volledig”, zegt Tuerlinckx, “want de stadsdiensten hebben achteraf veel opkuiswerk, vooral bij regenweer.”

Zondagnamiddag om half drie vertrekt de stoet aan de Boudewijnvest, via de Visserstraat gaat het richting centrum. De avond wordt afgesloten met een carnaval after party in de Hallezaal.

Luister vrijdagochtend (7-8 u.) en middag (12-13 u.) naar EXPRESfm, de stadsradio voor Diest en deelgemeenten (103.9 MHz). We hebben dan een babbel met Niko Tuerlinckx van de Gilde van Tielebuis.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!