Drukke periode voor deken Felix Van Meerbergen

Er komt een belangrijke transformatie aan in de organisatie van de Katholieke kerk en dat zal zijn gevolgen hebben, ook voor de huidige deken van Diest, Felix Van Meerbergen. Ook de pastorale werking in Diest zelf krijgt een aanpassing.

Beluister maandagochtend (8-9 u.) en middag (12-13 u.) het radio-interview met deken Felix hier bij EXPRESfm  (103.9 MHz) waarin hij deze hervormingen in de organisatie van de kerk toelicht.

Sint-Jan Berchmansparochie

De dekenaten van Diest, Tienen en Zoutleeuw worden later dit jaar één grote regio met een nieuwe ‘super’ deken aan hoofd. En dat zal niet de huidige deken van Diest zijn. “Ik ben 70 jaar en deken sinds 1986, op die leeftijd moet je die uitdaging niet meer aangaan”, verduidelijkt de deken. Felix Van Meerbergen mag dan wel in de nieuwe kerk-structuur  geen deken meer zijn, zijn werkpakket wordt er niet minder om. Hij blijft verantwoordelijk voor de negen Diestse parochies en werkt volop aan de integratie van de parochies Sint-Sulpitius, Kaggevinne, OLV en Webbekom tot één nieuwe parochie. De nieuwe naam hiervoor zou de ‘Sint-Jan-Berchmansparochie’ worden.

Pasen wordt druk

De hoogdag in de Christelijke liturgie komt eraan – Pasen –  en straks zijn er ook weer heel wat communicanten en vormsels. Dat wordt een heel drukke periode voor Felix Van Meerbergen die volgende maand 70 jaar wordt. Maar die opdracht kan Felix nog zonder probleem aan. “Gelukkig ben ik niet alleen en krijg ik medewerking van  heel wat leken. Mijn speerpunten blijven om de band met de armen en derde wereld aan te halen. ”

Deken Felix zal in de nieuwe structuur wel verlost zijn van vergaderingen en zal die vrijgekomen tijd kunnen steken in een nog betere pastorale werking voor de zone Diest.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!