“Jongeren kunnen zeker nog gepassioneerd worden door klassieke muziek”

Op  11,12 en 18 mei zal de historische abdij van Averbode het dekor vormen voor drie klassieke concerten.  Achter Averbode Klassiek, de naam van het gloednieuw kamermuziekfestival, staan drie jonge mensen met een hart voor klassieke muziek en passie voor de streek. Wij spraken met Jason Spinks: “Jongeren kunnen zeker nog gepassioneerd worden door klassieke muziek”.

Passie voor muziek is de rode draad doorheen het leven van Jason Spinks (Testelt), één van de organisatoren van Averbode klassiek. “Ik heb in mijn tienerjaren nog in rockbands gespeeld en toen ik nog in Engeland ‘Creative Writing’ studeerde, schreef ik poëzie en combineerde dat met muziek”, zegt Jason.  Toen hij op een avond in Averbode een wandeling maakte met zijn twee goede vrienden, cellist Paul Heyman en Louise Guenter, studente klassieke zang aan het Conservatorium van Gent, kwamen ze tot het begeesterend idee: “hoe fenomenaal zou het niet zijn om hier in de abdij iets te doen rond klassieke muziek”.   Ze contacteerden Jos Bielen van de Norbertijnen en na dat goede contact ging het in snel tempo.

Met dit project hopen de organisatoren zowel nieuw publiek de weg naar de concertzaal te tonen, als ervaren concertgangers kwaliteit te bieden. Of het moeilijk is om de jeugd nog warm te krijgen voor klassieke muziek dat vertelt Jason in het interview dat we met hem hadden.  Je kan het dinsdagmiddag (12-13) en avond (17-18 u.) beluisteren.

Programmatie

ZATERDAG 11 mei om 19.30 u.: DUO HEYMAN (cellist) – BENGI (pianiste). Ze brengen Belgische Romantische werken voor cello en piano.
ZONDAG 12 mei 2019 om 15 uur: ERIK VAN GEIT  (geeft oa. les in het JeugdMuziekatelier van Testelt) Hij brengt werk van Beethoven, Chopin, Fauré, Liszt, Debussy, Mortelmans en een eigen compositie.
ZATERDAG 18 mei 2019 om 19.30 u. : ROEL DIELTIENS  brengt werk van Domenico Gabrielli en Johann Sebastian Bach

Tickets

Tickets kunnen voor elk concert apart worden gekocht, of als een combi-ticket voor de drie concerten samen. De concertreeks wil ook een totaal ervaring geven met  mogelijkheid te overnachten in de abdij.  Klik hier voor tickets en formules.

Link:  https://www.averbodeklassiek.com/

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!