Honderdjarige Scouts Sint-Jan Diest vieren feest

2019 wordt een feestjaar voor leden en leiding van Scouts Sint-Jan Berchmans Diest: aanstaande dinsdag 30 april  vieren ze hun 60e scoutsbal en in september hun 100-jarig bestaan.  Intussen mogen ze zich ook groene scouts nemen want sinds vorige week produceren ze in hun clublokaal eigen elektriciteit.

Luister maandagavond (17-18 uur) of dinsdagochtend (07-08 u.) bij EXPRESfm naar het interview met Dries Ruyschaert en Toon Peirlinck van de clubleiding. Ontdek er het wezenlijke verschil in DNA tussen de scouts en de KSJ of de chiro, hoe het engagement van Dries groot genoeg was om na zijn volleybal-carrière terug naar de scouts te komen, het 100 jarige bestaan van Sint-Jan en hun fuif aanstaande dinsdag.

“Wij gaan op zaterdag 7 september 2019 samen met de stad Diest op de Citadel een groot event organiseren om ons 100-jarige bestaand te vieren”, zegt Toon Peirlinck van de clubleiding. “Tijdens onze startdag voorzien we verschillende activiteiten zodat ouders met hun kinderen kunnen proeven wat scouting is en zelf ervaren hoe snel ze zich bij ons thuis kunnen voelen.”

Scoutsbal viert jubileum

Zover is het nog niet, eerst is er nog het jaarlijkse scoutsbal in de Hallezaal op dinsdagavond 30 april dat dit jaar voor de 60e keer doorgaat. “Omdat het een jubileum editie is, komt er een live band spelen, de eerste keer ooit”, vertelt Dries Ruysschaert van de leiding. “De mannen van Grumpy Old Man spelen tot 22 uur zodat we ook het ouder publiek wat kunnen bieden, voor de echte fuif van start gaat.”

Voortaan mogen de leden van Sint-Jan zich groene scouts noemen want via zonnepanelen op het dak van hun clubhuis aan de Peetersstraat 28 produceren ze sinds vorige week hun eigen elektriciteit. 

Het volledige artikel staat op deze nieuwsblog

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!