Nachtwachter Jef en Netteke al 10 jaar door Diestse straten

Tien jaar geleden doken nachtwachter Jef en Netteke voor het eerst op in de Diestse straten. Ondertussen hebben ze duizenden mensen laten genieten van de mooie Demerstad. Deze mijlpaal willen ze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren ze op zaterdag 15 juni 2019 een speciale rondleiding

Luister vrijdagochtend (8-9 u.) en avond (16-17 u.) naar EXPRESfm voor het interview met nachtwachter Jef Rasschaert.

Jef studeerde in 2009 gids en als eindwerk creëerde hij een stadsrondleiding in Diest verkleed als 19e eeuwse nachtwachter en hij voorzag daarbij ook een rol voor zijn vrouw Netteke. “Het moest iets speciaal worden, iets wat de mensen zou aanspreken. Gewoonlijk wordt de geschiedenis verteld vanuit het standpunt van koningen en grote veldheren. Daarom leek het interessant om de geschiedenis te vertellen vanuit het standpunt van de gewone mens, met zijn goede en kwade kanten. ”

Om hun tienjarig bestaan in de verf te zetten organiseren Netteke en Jef op zaterdag 15 juni 2019 een speciale rondleiding met lunch. De wandeling langs het mooie begijnhof en de historische binnenstad wordt afgewisseld met een lekker etentje. Voor meer info kan je terecht bij www.toerismediest.be of toerismereservatie@diest.be

Lees hier het volledige artikel.

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze site bevalt U? Vertel het voort!