Burgerinitiatief legt 146 zonnepanelen

Afgelopen week  werden 146 zonnepanelen op het dak van het gemeenschapscentrum ‘De Hemmekes’ in Zichem geplaatst. Dit is het eerste project van  HagelandStroomt, een burgerinitiatief rond lokale hernieuwbare energie. De zonnecellen zullen een jaarlijkse opbrengst geven van 36.000 kWh.

Het zijn individuele burgers die de zonnepanelen op het dak van zaal Hemmekes financieren. “Daarvoor hadden we minstens 160 aandelen nodig, er zijn er uiteindelijk 180 verkocht. De verkoop van de aandelen verliep heel vlot”, zegt Hilde De Wachter van het project HagelandStroomt.

Wij gingen afgelopen vrijdag een kijkje nemen tijdens de installatiewerken op het dak van De Hemmekes in Zichem. Gezien we hoogtevrees hebben, bleven we veilig aan de grond om het interview met Hilde van HagelandStroomt in te blikken. Beluister het maandagmiddag (12-13 u.) en avond (16-17 u.) op EXPRESfm

Het volledige artikel lees je op deze link

Delen:

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

error

Deze site bevalt U? Vertel het voort!